Info

Chiro Jezus-Eik is de leukste jeugdbeweging van de hele wereld. Wil jij je ook elke zondagnamiddag heel erg amuseren en veel vrienden maken, kom dan zeker eens een kijkje nemen. Iedereen is welkom!

Onze chiro bestaat uit 2 groepen: Chiro ’t Soniënjonck (meisjes) en Chiro Bosuil (jongens). De jongenschiro bestaat nu al sinds 1961 en de meisjeschiro sinds 1968. In al die tijd hebben we onze chiro omgetoverd tot een speelparadijs waar iedereen altijd welkom is!

Op zondag spelen zowel de jongens als de meisjes apart met hun knettergekke leiding. Omdat we elkaar toch niet echt kunnen missen, organiseren we ook heel wat leuke dingen samen! Zo hebben we jaarlijks een pensenkermis, een groepsfeest en een kamp waar we ons met de hele chiro voor inzetten!

Elke zondag spreken we de meisjes af om 14u aan de Mariahof tegenover GC De Bosuil en de jongens aan het grasplein naast parking G.C. De Bosuil in Jezus-Eik (Overijse). Dit gebeurt in uniform (hemd + short/rokje), zodat we ons goed kunnen uitleven.

 

Er zijn 6 verschillende groepen ingedeeld naargelang de leeftijd en het leerjaar:

Jongens en meisjes leeftijd Uren chirodagen
 SPEELCLUB  Speelclubmeisjes en -jongens  5,5 – 7jr
1ste en 2de leerjaar
 14u – 17u30
 KNAPOLLEN  Kadollen en Knapen  8 & 9 jr
3de en 4de leerjaar
 14u – 17u30
 RAKWI  Kwiks en Rakkers  10 & 11 jr
5de en 6de leerjaa
 14u – 17u30
 TITO  Tippers en Toppers  12 & 13 jr
1ste en 2de middelbaar
  14u – 17u30
 KETI  Tiptiens en Kerels  14 & 15 jr
3de en 4de middelbaar
 14u – 18u30
 ASPI  Aspimeisjes en –jongens  16 & 17 jr
5de en 6de middelbaar
 14u – 19u

Iedereen is welkom vanaf 14u! Het einduur verandert naargelang de groep (zie schema). We spreken af aan onze lokalen in de Witherendreef in Jezus-Eik.

-Meisjes: mariahof recht tegenover G.C De Bosuil(google maps)
-Jongens: grasplein naast parking G.C. De Bosuil(google maps)
Grotere kaart weergeven

 

Inschrijving

Indien jullie je kind wil inschrijven moeten jullie onderstaan formulier downloaden, invullen en afgeven aan de leiding van jouw kind of al de onderstaande informatie die je in het onderstaand formulier moet invullen mailen naar hoofdleiding@chirojezuseik.be.
link inschrijvingsformulier : Inschrijvingsformulier.

 

Lidgeld

Voor 35 euro per jaar kan je je bij onze chiro aansluiten. Hierin zit de verzekering en elke week een drankje.
Het is niet de bedoeling dat de kindjes zelf hun eten of snoep meebrengen naar de chiro, tenzij het iets voor de hele groep is. Dit is natuurlijk altijd welkom!
Het lidgeld kan je storten op volgend rekeningnummer : BE19 7440 1205 9012

Enkele tradities

De Bosjonck is een boekje dat door de leiding driemaandelijks wordt gemaakt voor de leden en hun ouders, vol met tekstjes en spelletjes!

Uniform en kledij: Op deze site vindt u info over het officiële uniform van de chiro. Dit bestaat uit een lichtbruine short of rok en donkerblauw hemd. Dit is te koop in De Banier (https://www.debanier.be/) of tweedehands bij ons. Ook maken wij pullen met naam van het kind en logo van onze die niet tot het uniform behoren en dus niet verplicht gekocht moeten worden. Vraag ernaar bij de leiding!

Om mee te mogen op kamp, nemen we de regel onder de arm dat het kind minstens 10 Chirozondagen aanwezig moet zijn geweest.

 

Enkele grote evenementen op een rijtje

Startdag: De eerste échte chiro-dag. We spelen een groot spel met de hele chiro en iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen. ‘s Avonds kunnen de ouders ook kennismaken met de leiding en worden er verschillende dingen georganiseerd zoals een heerlijke BBQ. Dit valt telkens op de tweede zondag van september.

Pensenkermis: Eens per jaar nodigen wij sympathisanten uit voor  een heerlijke maaltijd van pensen en compote, met brood of frietjes en een heerlijke chiro-soep!

Groepsfeest: Een groot toneelgebeuren met alle groepen in het gemeenschapscentrum De Bosuil.
Hoewel het pas in maart is, repeteren de kinderen al vanaf januari. ieder jaar komen er zo’n 600 toeschouwers op af.

Kamp: De climax van het jaar! 10 heerlijke zomerdagen trekken wij erop uit met tenten en kookpotten en sluiten we af met een heus kampvuur.

Stoet: Ook maken we elk jaar een praalwagen om deel te nemen aan de stoet van de Druivenfeesten van Overijse, en werken we samen met GC De Bosuil en Gemeente Overijse aan heel wat evenementen in en rond Jezus-Eik!